Trenger du en pause fra både korona og krim?

APRIL 2020: Her er noen brukte sakprosa-bøker som kanskje kan interessere deg:

Aksjon Kyst-Norge: «Kampen om havet» (Pax 1974). Med forord av Ottar Brox. Fra bakside-teksten: «…forsvinner livsgrunnlaget for kystbefolkningen, betyr det en omstrukturering av hele det norske samfunnet. Fiskeressursene kan heller ikke isoleres fra det globale perspektivet – en verden preget av knapphet på ressurser.» OPPDATERING: SOLGT!

Torild Skard «Det er Oslo som ligger avsides» (Pax 1974). Er avfolking lønnsomt? Blir det distriktspolitikk av at Tromsø vokser? Skal søringene bestemme over Nord-Norge? Må utkantenes ve og vel avgjøres i sentrum? Alt dette er problemstillinger som Torild Skard tok opp i denne debattboka. OPPDATERING: SOLGT!

Hartvig Sætra: «Jamvektssamfunnet er ikkje noko urtete-selskap» (Samlaget, 1990). Fra baksideteksten: «Jamvektssamfunnet er utopien om ei verd i økologisk balanse. Vegen dit er den einaste som fører ut av det globale økologiske uføret vi er komne i.»

 

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

Top
%d bloggers like this: