Brukte krimbøker venter på nye lesere

FEBRUAR 2020: Tyvstart på påskelektyren med tre nordlige krimbøker: «Stormen» av Frode Granhus, «Et offer for Molok» av Åsa Larsson (solgt!) og «Jeg vet hvem du er» av Yrsa Sigurdardottir.

Det er ennå noen uker til påske, høgtida der uhygge, skiturer og hyttekos går hand i hand i våre norske påske-tradisjoner. Visstnok er påskekrimmen et ganske alene norsk fenomen, som skal ha sitt utspring i en vellykket reklamekampanje fra Gyldendal-forlegger Harald Grieg dagen før Palmesøndag i 1923. Forleggerens bror, Nordahl Grieg gav sammen med Nils Lie ut krim-romanen «Bergenstoget ble plyndret i natt», under det felles pseudonymet Jonathan Jerv. Reklamen for boka var slått opp på framsida av Aftenposten på “palmelørdag”, og mange avislesere gikk glipp av den viktige lille informasjonen om at dette var en annonse … Dette sies i alle fall å ha vært startskuddet for vår norske påskekrimtradisjon.

«Stormen»

Frode Granhus (1965-2017), forfatter fra Leknes i Lofoten, fikk gode anmeldelser for Stormen og blei nominert til Bokhandlerprisen for boka. Dette er en spennende krim fra Lofoten: Under ei stormnatt i Reine i Lofoten løsner en diger steinblokk og lager ei dyp renne i fjellet. Raset avdekker det som ser ut som små bein og knokler. En forbrent skikkelse ligger på pleiehjemmet i bygda. Ilden har fratatt ham synet, taleevnen og størstedelen av evnen til å bevegelse seg. Dessverre er han ikke i stand til å fortelle noen at smertene tiltar, at en ukjent fiende sørger for at han får det verre, dag for dag. At faren er størst nettopp her, hvor han burde være tryggest.

Stand: Bruktbok, helt fin
Kr. 55 + porto
(Pris for ny bok er 179,00)

*

«Et offer for Molok»

OPPDATERING: SOLGT! Åsa Larsson (1966) er svensk forfatter og jurist, oppvokst i Kiruna. «Et offer for Molok» er femte krimbok med Rebecka Martinsson i hovedrollen. En stor bjørn blir skutt i nærheten av Kiruna, og i bjørnens mage finner man knokler fra et menneske. Noen måneder senere blir en kvinne myrdet med en høygaffel, mens hennes barnebarn Marcus overlever ved å gjemme seg i et lekehus. Da Rebecka ser på den myrda kvinnas bakgrunn, viser det seg at uvanlig mange av hennes nærmeste slektninger er døde. Den eneste overlevende er lille Marcus. Samtidig rulles historien om Kirunas mektigste mann opp. Hjalmar Lundbohm var direktør for gruveselskapet i den lille gruvebyen, en rik og mektig mann. I 1914 innledet han et forhold til en ung lærerinne. Forholdet ble uglesett og skulle få katastrofale følger gjennom flere generasjoner.

Stand: Bruktbok, helt fin
Pris kr. 55,00 + porto
(Pris for ny bok: 179,00)

*

«Jeg vet hvem du er»

Spenningsroman fra den islandske forfatteren Yrsa Sigurdardottir (f. 1963). Tre unge mennesker pusser opp et hus i det gamle fiskeværet Hesteyri i Jökulsfjördur, på nordvestkysten av Island. Vinteren er i anmarsj og de begynner å ane at de ikke er alene i det forlatte været. Samtidig blir en ung lege Ísafjördur dratt inn i etterforskningen av et selvmord. Avdøde er en eldre kvinne som ser ut til å ha vært besatt av legens sønn, som ble borte tre år tidligere – og fremdeles er forsvunnet.

Stand: Bruktbok, helt fin
Pris kr. 55,00 + porto
(Pris for ny bok: 179,00)

*

Til nettbutikken

En fast sum for frakt/ekspedisjon per handel legges til automatisk i kassa i nettbutikken. Om du handler i nettbutikken og har postnummer i Tromsø vil du få valget mellom å få boka sendt (med porto), eller hente (uten porto). Tid og sted for henting avtaler vi nærmere. Du kan også bestille bøker via e-post, telefon eller sosiale medier.


 

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

Top
%d bloggers like this: