Arvid Hansens romaner

2020 FEBRUAR-OPPDATERING: Alle Arvid Hanssen-romanene er solgt.

Arvid Hanssen (1932-1998) fra Senja var en produktiv forfatter av romaner, barnebøker og lyrikk. Han var i en del år journalist før han blei skjønnlitterær forfatter på heltid.

I forfatterskapet sitt la han som oftest handling og motiver nordnorske miljø. Den første voksenromanen kom i 1981, «Søsken på Guds jord», som den første i en trilogi. Romanen ble filmatisert av Laila Mikkelsen i 1983, med Anneli Drecker i en av hovedrollene, som jenta Margit. «Håpet har sterke hender» og «Englebrød» var oppfølgere til debutromanen.

Mange av diktene hans blei satt tone til av visekunstneren Tove Karoline Knutsen. Han mottok en lang rekke priser for forfatterskapet sitt, blant annet Fritt Ords honnør i 1984, for «sitt forfatterskap som har beriket vår nasjonale visekunst og poesi i ekte, saftig, og stilren nord-norsk språkform».

Høsten 2007 kom «Arvid Hanssen. En biografi om min far», skrevet av sønnen Arne Ivar Hanssen. Biografien blei også gitt ut som lydbok (9 CD-er), med forfatteren Arne Ivar Hanssen som oppleser.

I Dyrøy blei Arvid Hanssen-huset / Nordavindshagen åpna i oktober 2006. Her ligger Arvid Hanssen dokumentasjonssenter, med utstillinger og tilgang til Hanssens tekster. Sentret drives av Arvid Hanssens minnestiftelse.

Arvid Hanssens bibliografi hos Litteraturnett Nord-Norge

Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

Top
%d bloggers like this: