Bøker kjøpt på opphørssalg hos Septentria Antikvariat.

Da brukthandelsløyvet kom til Fiktum Faktum, og Septentria Antikvariat la ned

SEPTEMBER 2019: Plutselig var dagen der, da løyvet kom i postkassen. Vel nok ser det ut til at det har vært både sentrifugert og trommeltørka på veien, men brukhandelbevillinga er i boks og jeg kan både selge og kjøpe brukt!

Jeg markerte dagen med å dra til Septentria Antikvariat i Tromsø sentrum, der jeg kjøpte et dusin bøker. Snart kommer de for salg i nettbutikken. Følg med!

Det var en dag med både pluss og minus i margen, for dette var den siste dagen Septentria Antikvariat holdt åpent. Innehaveren Jan-Erik Stensgård hadde begynt å tenke på å trappe ned mot et liv som pensjonist, men plutselig kom dagen – over natta så å si.

Bygninga som Septentria holder til i har fått setnings-skader under renovasjonen av bygninga rett over gata. Grunnen under antikvariatet har satt seg, forskjøvet seg, og huset har fått store sprekker. Og nå må antikvariatet ut, på en ukes varsel.

(teksten fortsetter under bildet)

Slutt for Septentria Antikvariat i Tromsø
Slutt for Septentria Antikvariat i Tromsø. Foto: Hilde Kat. Eriksen

Setnings-skader, ja. Det er nok mange setninger som tar skade nå når tonn av bøker havner hos renovasjonsselskapet. Noen bøker havner nok likevel på gode hender. Fretex, som enda skal selge brukte varer i noen måneder, henter en del av Stensgårds bøker. Det samme vil noen andre organisasjoner også gjøre.

Det har vært noen få dager med salg på alt i Stensgårds butikk. Bokkjøperne tusler stille mellom hyllene, og leter blant norske romaner, kirkelig litteratur, førsteutgaver, bøker om samiske forhold, bøker om andre land … bøkene har vært sortert og alfabetisert, i utallige kategorier, hyllene står tett i tett, og alt er ryddig og systematisk, rent og pent. Om noen dager er lokalet tomt.

(teksten fortsetter under bildet)

Nå tømmes Septentria. Foto: Hilde Kat. Eriksen
Nå tømmes Septentria. Foto: Hilde Kat. Eriksen

Gå til nettbutikken


Du kan være e-postabonnent på nettstedet, og du kan abonnere på nyhetsbrev med tilbud om bøker, eller du kan følge Fiktum Faktum på Facebook, Instagram eller Pinterest.


Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

Top
%d bloggers like this: