Et blikk bak kulissene hos Fiktum Faktum

AUGUST 2019: Det er gått flere uker siden jeg åpna dette nettstedet og la ut de første bøkene i nettbutikken. Jeg hadde tenkt å vente med offisiell lansering til politiet innvilga meg brukthandels-løyve.
– Mens vi venter på Godot, hadde jeg nær sagt. Løyvet må jeg ha for å kunne kjøpe inn bruktbøker for å selge videre.

Tekst & foto: Hilde Kat. Eriksen

Siden sist nyttår har jeg steg for steg avvikla tidsskriftet/bedrifta Nordnorsk Magasin AS (1978-2018). Da påska kom bestemte jeg at jeg framover vil drive internettsalg av brukte og nye bøker. Jeg gikk ivrig i gang med å bygge opp den nye virksomheta. Først på plass måtte riktig næringskode for enkeltpersonsforetaket mitt, Fiktum Faktum: «Internetthandel med bøker, papir, aviser og blader». Så var det løyvet. Kryss av for søknad sendt. Dette var i mai. Jeg venter enda på svar.

Et internettdomene måtte jeg jo ha, for nettsted og e-post. Så var det å bygge opp nettstedet og installere nettbutikk og betalingsløsninger. Det var ikke gjort over natta for en middelaldrende filolog som meg (kanskje hadde det vært på plass i løpet noen timer om jeg var webutvikler). Jeg lærte mange forkortelser for lange IT-begrep som jeg ikke aner hva er. Det viktigste er at jeg fant riktige koder som jeg fikk limt inn på rett plass, både her og der.

Underveis laga jeg en logo for å profilere Fiktum Faktum. Og da nettstedet og nettbutikken begynte å ta form, var det å lage profiler i sosiale medier. Profiler som baserer seg på at man deler bilder. Men, jeg har ikke et fysisk butikklokale, butikken min eksisterer bare på internett. Hvordan presenterer man en virtuell butikk for kundene? Med bilder av varene, så klart. Men bare det? Jeg gikk til en kafe i Tromsø sentrum, «Svermeri». Der fikk jeg lov til å ta bilder til nettstedet. Jeg har også fått høve til å fotografere et par andre plasser også. Takk til de som hjelper den som ikke har et butikklokale!

Det har vært litt av hvert å sysle med i etableringsfasen, alt fra innkjøp av gråpapir til design av adresselapper. Når brukthandelsløyvet ankommer er ikke godt å spå, men enn så lenge kan jeg selge de bøkene jeg allerede eier. Velkommen inn!

BILDET: Øverst i bildet møter vi hjertelige smil fra Anett og Katrine, de har en pause mellom kafegjestene på Svermeri kafe og redesign i Tromsø. Og på disken ligger gode dikt mellom blå permer.


Du kan være e-postabonnent på nettstedet, og du kan abonnere på nyhetsbrev med tilbud om bøker, eller du kan følge Fiktum Faktum på Facebook, Instagram eller Pinterest.

Gå til nettbutikken


Leave a Reply

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

Top
%d bloggers like this: